Uw gazon vernieuwen door Kieboom Tuinen in Oosterhout

Kieboom tuinen

U kent het gevoel wel. U kijkt uw tuin in en ziet kale plekken gras. Het maakt niet uit welk seizoen het is: een droge en warme zomer, koude winter, natte herfst of bloeiende lente.  Een hond die in de tuin loopt te graven of kinderen die in de tuin spelen, uw gazon krijgt het hele jaar veel te verduren. Lees verder hoe Kieboom Tuinen uw gazon vernieuwd en uw tuin weer laat stralen.

Uw gazon vernieuwen door Kieboom Tuinen in Oosterhout

blogbericht

U kent het gevoel wel. U kijkt uw tuin in en ziet kale plekken gras. Het maakt niet uit welk seizoen het is: een droge en warme zomer, koude winter, natte herfst of bloeiende lente.  Een hond die in de tuin loopt te graven of kinderen die in de tuin spelen, uw gazon krijgt het hele jaar veel te verduren. Lees verder hoe Kieboom Tuinen uw gazon vernieuwd en uw tuin weer laat stralen.

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw huidige tuin renoveren maar weet u niet wat u kunt gebruiken naast gras en planten? Grind of split geeft een sfeervolle, organische uitstraling en past in vrijwel iedere tuin. Split heeft meestal een hoge hardheid waardoor het ook gebruikt kan worden voor een oprit of parkeerplaats. Bovendien werkt het  drainerend en is het daardoor beter voor het milieu dan tegels. Kieboom Tuinen vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor grind of split in uw tuin.

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grindsteentjes zijn de kleine steentjes die op de rivierbodems liggen. De steentjes zijn glad en hebben geen hoekjes meer door de natuurlijke erosie van het stromende water. Tegenwoordig kan grind ook kunstmatig gemaakt worden omdat er veel tijd overheen gaat tot het grind gereed is voor gebruik. In tegenstelling tot grind, komt split niet van de rivierbodems, maar komt het uit berggroeven. Split dankt zijn naam aan het feit dat de steen letterlijk uit de berg gebroken wordt. Split wordt gekenmerkt door de puntige hoeken aan de steentjes. 

Waarom kiezen voor grind of split?

De mogelijkheden om uw tuin te decoreren zijn eindeloos. Waarom zou u kiezen voor grind of split in uw tuin? Allereerst zijn het zeer eenvoudige en milieubewuste materialen. Daarnaast hebben beide opties een stijlvolle uitstraling waarmee u de ruimte rondom uw huis kunt verharden voor een oprit of  parkeerplaats.  U kunt split of grind ook goed gebruiken voor het opvullen van een plantenbak of border. Ten slotte zijn zowel grind als split zeer waterdoorlatend. Dit voorkomt waterproblemen of lost deze op wanneer de problemen al aanwezig zijn. Een echte aanrader dus!

Wat kan ik beter kiezen voor mijn tuin?

Hoewel deze vraag niet eenduidig te beantwoorden is, hebben zowel grind als split een aantal voordelen ten opzichte van elkaar wat uw keuze gemakkelijker maakt.

Voordelen grind tegenover split:

  • Doordat het grind glad is, hecht er minder vuil en aanslag aan.
  • Doordat er meer ruimte tussen de steentjes zit, is grind meer waterdoorlatend dan split.
  • Doordat grind gladder is dan split, is het minder pijnlijk om overheen te lopen.

Voordelen split tegenover grind:

  • Split heeft scherpere hoeken dan grind waardoor de steentjes makkelijker in elkaar vallen en relatief stabiel liggen.
  • Split is in verhouding tot grind een stuk goedkoper doordat grind langer moet ‘slijten’.
  • Door de grote diversiteit van gebergten, is split verkrijgbaar in veel meer kleuren dan grind.

Moet ik ook een grindmat neerleggen?

Als u ervoor kiest om grind of split in uw tuin aan te leggen, is het een goed idee om ook grindmatten aan te leggen. Maar wat is eigenlijk het nut hiervan? U heeft het vast wel eens gezien: een grindpad waar bijvoorbeeld auto’s of fietsen overheen rijden waar allemaal sporen in zitten door het verschuiven van het gesteente. Wanneer u grindmatten neerlegt onder uw grind of split, blijft het gesteente op zijn plek liggen. U vult de grindmat tot net iets over het randje waardoor er geen spoorvorming en verzakking meer ontstaat, en de grindmat niet meer zichtbaar is. Wij adviseren u dus zeker om ook grindmatten neer te leggen voor de beste ervaring met grind of split.

Grind of split laten aanleggen door Kieboom Tuinen in Oosterhout

Kieboom Tuinen in Oosterhout maakt uw dromen waar! Onze specialisten stellen de mooiste tuinen samen en denken graag met u mee over de mogelijkheden. Grind en split zorgen voor een zeer stijlvolle uitstraling in uw tuin.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken!