Slimme tuinaanleg voor kleine tuinen

Kieboom tuinen

Een kleine tuin vraagt om een andere inrichting dan een grote tuin. Toch zijn er genoeg mogelijkheden. Bij Kieboom Tuinen zijn we ervan overtuigd dat elke tuin, ongeacht de grootte, kan worden omgetoverd tot een prachtige buitenruimte. We geven u graag enkele tips en ideeën voor het inrichten van kleine tuinen.

1. Werk met hoogtes

Maak gebruik van de hoogtes in uw tuin om de ruimte optimaal te benutten. Klimplanten, hangmanden en plantenbakken kunnen een groene oase creëren zonder dat ze veel loopruimte innemen.

2. Kijk naar multifunctionele meubels

In een kleine tuin is elke vierkante meter kostbaar. Kies voor meubels die op meerdere manieren kunnen worden gebruikt – zoals een bankje dat ook dienst doet als opbergbox.

3. Houd de beplanting simpel

Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor veel verschillende soorten planten, maar in een kleine ruimte kan dit snel overweldigend worden. Kies in plaats daarvan voor een beperkt aantal soorten die goed samenwerken. Dat creëert rust en ruimte.

4. Speel met perspectief

Door paden of beplanting in een bepaalde richting te plaatsen, kunt u de illusie van diepte creëren. Dit kan uw tuin groter laten lijken dan hij in werkelijkheid is.

5. Hang spiegels op

Door het plaatsen van een spiegel aan de muur van een tuinhuisje of de schutting, oogt de tuin optisch veel groter. Zo kan de tuin wel dubbel zo groot lijken. Effectief én leuk als decoratie.

6. Kies voor compacte planten

Niet alle planten hebben veel ruimte nodig. Er zijn talloze soorten planten en bloemen die kunnen bloeien in een beperkte ruimte. Denk bijvoorbeeld aan Lavendel, Buxus, Rotsroos of een dwerg Rododendron. Het kiezen van de juiste planten kan een wereld van verschil maken voor hoe groot uw tuin aanvoelt.

7. Maak gebruik van potten en plantenbakken

Potten zijn perfect voor kleine tuinen. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en u kunt eenvoudig experimenteren met verschillende plantencombinaties voor een speels effect.

Bij Kieboom Tuinen helpen we u graag met het ontwerpen en aanleggen van uw kleine tuin, waarbij we gebruik maken van slimme tuinoplossingen om het meeste uit de beschikbare ruimte te halen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we uw kleine tuin kunnen transformeren.