Uw tuin verduurzamen

Kieboom tuinen

Een duurzame tuin is het beste voor het milieu. Door uw tuin te verduurzamen, draagt u direct bij aan de biodiversiteit en ook aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het zuurstofgehalte. Wilt u ook graag een milieuvriendelijke tuin? Lees dan vooral verder in deze blog over uw tuin verduurzamen. 

Zorg voor duurzame verlichting  

Tuinverlichting kan onnodig veel stroom kosten. Toch is goede verlichting in uw tuin erg fijn, zowel voor de veiligheid als voor de sfeer. Kies daarom voor duurzame verlichting in uw tuin. U kunt kiezen voor ledverlichting, maar ook voor solarverlichting. Dit werkt volledig op zonne-energie, waardoor u uw tuin op de meest duurzame manier verlicht. Ook besparen dit soort lampen u een hoop gedoe met lege batterijen of de beschikbare stroomvoorzieningen in de tuin.  

Minder tegels, meer groen  

Tegels en bestrating zorgen ervoor dat regenwater moeilijker in de grond terecht komt en vaak direct richting het riool loopt, waardoor het verloren gaat. Bij hevige regenval kan het overtollige water ook moeilijker weglopen als u veel tegels en bestrating in uw tuin heeft, wat kan zorgen voor wateroverlast. Kies daarom voor minder tegels en meer groen in uw tuin en haal onnodige bestrating of tegels weg.  

Help de bijen en de andere dieren in uw tuin 

In een duurzame tuin vindt u allerlei dieren. Zij zorgen namelijk voor een goede biodiversiteit. Wilt u een milieuvriendelijke tuin? Creëer dan een fijne plek voor bijen en andere kleine dieren, zoals egels en vogels. Het is algemeen bekend dat bijen essentieel zijn voor de bloemen in onze tuinen en voor de biodiversiteit, maar toch is er sprake van grote bijensterfte. U kunt de bijen helpen door bloemen en planten in uw tuin te plaatsen waar bijen op afkomen. Denk hierbij aan kattenkruid, ijzerhard of bijvoorbeeld de vlinderstruik.  

U wilt natuurlijk voorkomen dat u een plaag krijgt van ongedierte, zoals bladluis of slakken. Ook daarom is het verstandig om de gewenste dieren in uw tuin een handje te helpen. Vogels en egels zijn de natuurlijke vijanden van dit soort beestjes en met een duurzame tuin waarin vogels en egels zich thuis voelen, zult u minder snel last hebben van ongedierte.  

Zet een regenton in uw tuin  

Er wordt nog steeds te veel drinkwater gebruikt om de tuin te sproeien. Dat is zonde en nergens voor nodig. Wilt u uw tuin verduurzamen? Zet dan een regenton onder de regenpijp in uw tuin om het regenwater op te vangen. Uw kunt hiermee een hoop water besparen, het is beter voor het milieu én voor uw portemonnee.   

Kies voor houtsnippers of boomschors  

Een andere goede manier om uw tuin te verduurzamen, is door te kiezen voor houtsnippers of boomschors als bodembedekker. Dit materiaal laat het regenwater namelijk goed door. Ook zorgen houtsnippers en boomschors voor een mooie afwisseling van materialen in uw tuin. 

Uw tuin laten verduurzamen door Kieboom Tuinen  

Wilt u uw tuin professioneel laten verduurzamen door een hovenier? Wij van Kieboom Tuinen nemen dit graag voor u uit handen! Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.